Στις 534 δράσεις του ΣΕΜΑ, που αναλήφθηκαν τα τελευταία 3,5 χρόνια με αποκλειστικό στόχο να βοηθήσουν την ασφαλιστική αγορά να ισχυροποιηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο προς όφελος της οικονομίας και της κοινωνίας, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Συνδέσμου, κ. Μιχάλης Τζωρτζωρής, καλωσορίζοντας τους καλεσμένους στην καθιερωμένη, ετησία, κλειστή εκδήλωση του φορέα για τους χορηγούς του, η οποία έλαβε χώρα στις 30 Νοεμβρίου 2022.

Ο κ. Μ. Τζωρτζωρής αφού ευχαρίστησε τους εκπροσώπους των ασφαλιστικών εταιρειών για τη στήριξή τους στον Σύνδεσμο, όπως και για τη στενή συνεργασία με τους μεσίτες ασφαλίσεων, τόνισε πως «όσοι εργαζόμαστε στην ασφαλιστική βιομηχανία επιθυμούμε να δράσουμε με στόχο μια αποτελεσματική αρχιτεκτονική που θα ενισχύσει και θα διευρύνει την ασφαλιστική αγορά με οφέλη για την ελληνική κοινωνία και την ελληνική οικονομία».

Όπως εξήγησε ο πρόεδρος του ΣΕΜΑ, «οι δράσεις του Συνδέσμου έχουν αποκλειστικό στόχο να βοηθήσουν την αγορά να μεγαλώσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Το έργο αυτό ανήκει σε μια εξαιρετική ομάδα που έχουμε φτιάξει και αποτελεί το ΔΣ του ΣΕΜΑ. Είναι ο κ. Ζαφειρίου, ο κ. Αλφιέρης, ο κ. Χατζηθεοδοσίου, η κα Βιτάλη, η κα Δράκου και ο κ. Ζηκούλης».

Παρουσιάζοντας τις δράσεις ΣΕΜΑ, εξήγησε ότι κατευθύνονται συγκροτημένα σε τέσσερις τομείς και ειδικότερα:

Στην πολιτεία, όπου ο ΣΕΜΑ πραγματοποίησε σειρά συναντήσεων με όλα τα υπουργεία που αφορούν στην ασφαλιστική αγορά. Το υπουργείο Οικονομικών, από το οποίο ζητήθηκε επαναφορά των φορολογικών κινήτρων, μείωση των φόρων κύκλου εργασιών καθώς και του ΦΠΑ στις δαπάνες υγείας. Παράλληλα, ο ΣΕΜΑ υπήρξε σύμβουλος για την προετοιμασία του σχεδίου ασφάλισης των διαχειριστών αφερεγγυότητας. Επαφές έγιναν και με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης, στην οποία τονίστηκε η ανάγκη της υποχρεωτικότητας για τις ασφαλίσεις Επαγγελματικής Ευθύνης όπως προτείνεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, από το 2006/123 καθώς και το νόμο 3844/2010. Στο υπουργείο Περιβάλλοντος επισημάνθηκαν τα οφέλη της ασφάλισης όλων των κατοικιών των Ελλήνων και οι μελλοντικές συνέπειες της κλιματικής αλλαγής. Συναντήσεις υπήρξαν, επίσης, με την ΑΑΔΕ και τον διοικητή της κ. Γιώργο Πιτσιλή, σχετικά με τον αποτελεσματικότερο μηχανισμό ελέγχου των ανασφάλιστων οχημάτων. Ο κ. Μ. Τζωρτζωρής, διευκρίνισε ότι η κυβέρνηση ανέλαβε δεσμεύσεις για τα ανωτέρω, προσθέτοντας ότι θα αναζητήσει τον αναγκαίο δημοσιονομικό χώρο ώστε να παρθούν οι προβλεπόμενες αποφάσεις, που θα λειτουργήσουν προς όφελος της κοινωνίας συνολικά.

Στους μεσίτες ασφαλίσεων, για τους οποίους ο ΣΕΜΑ συμμετέχοντας ως φορέας στην ΕΑΔΕ, επεδίωξε να εμβαθύνει στην αξία του επαγγελματισμού και της δραστηριότητας σε πρότυπα αριστείας και να αποκλείσει κάθε πρακτική η οποία μειώνει δυσανάλογα το κύρος της ασφαλιστικής αγοράς.

Στην επιστημονική κοινότητα, μέσω της οποίας οικοδομείται το μέλλον της κοινωνίας και για το λόγο αυτό ο ΣΕΜΑ σύναψε μνημόνια συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Πειραιώς και πιο συγκεκριμένα με το τμήμα Ασφαλιστικής και Στατιστικής Επιστήμης και το τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων, ώστε να δημιουργηθούν δίαυλοι επικοινωνίας και να καλλιεργηθεί η συνείδηση για την αξία τους επαγγέλματος του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή.

Στο κοινό και πιο συγκεκριμένα στον καταναλωτή, με στόχο μέσω της συμμετοχής του ΣΕΜΑ στην ΕΑΔΕ, να επιδιωχθεί η ενίσχυση της ασφαλιστικής συνείδησης του Έλληνα πολίτη.

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του, ο πρόεδρος του ΣΕΜΑ επιβεβαίωσε τη δέσμευση ότι ο φορέας παραμένει αταλάντευτα συνεπείς στους στόχους, στις δράσεις, στο έργο και τελικώς στο όραμα που μοιράζεται με την αγορά και την κοινωνία. «Όλοι μαζί θα καταφέρουμε να αποκτήσει η χώρας μας το μέγεθος και την ποιότητα της ασφαλιστικής αγοράς που, όχι μόνο θα φτάνει σε όρους οικονομικής ισοδυναμίας το μέσο Ευρωπαϊκό δείκτη, αλλά θα τον υπερβαίνει κατά πολύ» συμπλήρωσε ο κ. Μ. Τζωρτζωρής.

Σημειώνεται ότι, την εκδήλωση στήριξαν με χορηγίες τους οι ασφαλιστικές εταιρείες Coface και η Μινέττα Ασφαλιστική.

Γιώργος Ζαφειρίου, Νότης Βαγιακάκος (HDI)

Σωτηρία Μαράκη, Giuseppe Zorgno (AIG), Νίκος Γαβρίλης

Κωστής Αλφιέρης, Δημήτρης Αποστολίδης

Κωστής Αλφιέρης, Μιχάλης Τζωρτζωρής, Γιώργος Ζαφειρίου

Διονύσης Μάτσας, Νίκος Γαβρίλης, Σωτηρία Μαράκη (AIG)

Μιχάλης Τζωρτζωρής, Πάνος Δημητρίου (GENERALI)

Γιώργος Πλωμαρίτης (INTERAMERICAN), Βασιλική Δράκου, Παντελής Σταματάκης (INTERAMAERICAN)

Μιχάλης Τζωρτζωρής, Γιώργος Ζερβουδάκης

Απόστολος Ζηκούλης, Αλίκη Βιτάλη, Βασίλης Κράτσας (FAIR CONSULTING), Απόστολος Βουλόγκας (FAIR CONSULTING)

Μιχάλης Τζωρτζωρής, Γιώργος Καραβίας, Γιάννης Ξηρογιαννόπουλος

Κωστής Αλφιέρης, Γιώργος Ζαφειρίου, Μαρία Παπαζαρκάδα (COFACE), Μιχάλης Τζωρτζωρής

Κωνσταντίνος Σεμερτζόγλου (GROUPAMA), Μιχάλης Τζωρτζωρής

Αλίκη Βιτάλη, Μιχάλης Τάτσης (ΕΘΝΙΚΗ), Κώστας Σιάχος, Κωστής Αλφιέρης

Μιχάλης Τζωρτζωρής, Στάθης Τσαούσης (ERGO), Κωστής Αλφιέρης, Γιώργος Ζαφειρίου

Γιώργος Βερούσης (ALLIANZ TRADE), Τάσος Χατζηθεοδοσίου, Παντελής Σταματάκης (INTERAMERICAN)

Γιώργος Καραβίας, Αντώνης Χρηστίδης (ΕΘΝΙΚΗ), Λουκία Παυλίδου

Κωνσταντίνος Λαγωνίκας (ΜΙΝΕΤΤΑ), Μιχάλης Τάτσης ( ΕΘΝΙΚΗ)

Ίναχος Παππάς, Γιώργος Πλωμαρίτης (INTERAMERICAN)

Τάσος Χατζηθεοδοσίου, Λουκία Παυλίδου

Ίναχος Παππάς, Μιχάλης Τζωρτζωρής

Γιώργος Καραβίας, Κική Αντωνοπούλου

Τερέζα Σκαρλάτου (ALLIANZ TRADE), Βασιλική Δράκου

Σωτηρία Μαράκη (AIG), Τάσος Χατζηθεοδοσίου, Giuseppe Zorgno(AIG)

Μιχάλης Νικούλης, Giuseppe Zorgno(AIG)

Τάσος Χατζηθεοδοσίου, Στέλιος Κροκιδάς

Γιώργος Ζαφειρίου, Πάνος Δημητρίου (GENERALI)