Αναδημοσίευση από www.insurancedaily.gr

Ψήφο εμπιστοσύνης συνεχίζει να δίνει η Ασφαλιστική Αγορά στον Σύνδεσμο Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλειών (ΣΕΜΑ) που για 30 χρόνια υποστηρίζει το έργο της ιδιαίτερης αυτής μορφής διαμεσολάβησης εκπροσωπώντας τους ασφαλισμένους τους.

του Νίκου Μωράκη

Η χθεσινή εκδήλωση στο μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή ήταν ένα τρανό παράδειγμα ότι οι Μεσίτες της Αγοράς έχουν καταφέρει να έχουν την πιο δυνατή και πιο αποτελέσματική τη φωνή της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης. Έχουν διατηρήσει τα οικονομικά μεγέθη τους μέσα σε μια δύσκολη δεκαετία στην κρίση εξασφαλίζοντας παράλληλα ότι κάθε είδους επένδυση στην Ελληνική αγορά – μικρή ή μεγάλη – μπορεί να υλοποιηθεί με ασφάλεια και με το λιγότερο δυνατό ρίσκο.

Με δυναμικό παρόν στα κοινά και πλούσια δράση τόσο στην Ασφαλιστική συνείδηση των πολιτών αλλά και στα δικαιώματα των Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών στήριξαν και στηρίζουν τον θεσμό της Ιδιωτικής Ασφάλισης, διατηρώντας πάντα ένα επαγγελματικό και σοβαρό προφίλ αντιστεκόμενοι στις επιθέσεις που κατά καιρούς δέχθηκαν. Αποτέλεσμα μιας χούφτας ασφαλιστών που το 1988 πάλεψαν για τα δικαιώματά τους και δικαιώθηκαν ιδρύοντας τον σύνδεσμο, κατοχυρώνοντας παράλληλα τη θέση τους στην αγορά.

Σήμερα, 30 χρόνια μετά, τα ίδια μέλη, μαζί με όσους τους υποστήριξαν συνεχίζουν την δράση τους στην Ασφαλιστική αγορά κάνοντας ένα στρατηγικό βήμα πίσω, προκειμένου η νέα γενιά, με τις δικές τους ευλογίες και την εμπεριά τους αλλά και με τον δικό τους δυναμισμό, να συνεχίσουν το έργο του συνδέσμου. Ένα έργο που όπως δήλωσε και ο νυν πρόεδρος Ι. Ξηρογιαννόπουλος έχει ως στόχο να πλησιάσουν περισσότερο την κοινωνία, να μιλήσουν στην γνώσσα της επιχειρηματικής κοινώτητας για τα οφέλη της αγορας & να κινηθούν με διάθεση εξωστρέφειας.

Στο πλαίσιο εορτασμού των 30 χρόνων, ο Πρόεδρος και το Δ.Σ του ΣΕΜΑ τίμησαν όλους τους προέδρους και αντιπροέδρους που πέρασαν από το τιμόνι του συνδέσμου αποδίδοντας έναν ελάχιστο φόρο τιμής στους ανθρώπους που με όραμα, αποφασιστικότητα και δράσεις βοηθησαν ώστε να αποκτήσει ο σύνδεσμος τη σημερινή του μορφή.

Συγεκριμένα τιμήθηκαν οι Ιωάννης Μακρυμίχαλος, Νικόλαος Μακρόπουλος, Σίμος Ξηρογιαννόπουλος, Γιώργος Καραβίας, Αγγελική Νταλιάνη, Λάμπρο Κόκκινο & Δημήτρης Ζαφειρίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη μεταβατική φάση που βρίσκεται η Ασφαλιστική αγορά, δίκτυα σαν αυτά των μεσιτών είναι που θα τραβήξουν το άρμα της παραδοσιακής διαμεσολάβησης, καθώς ο όγκος τους, τα μέγέθη τους και η ιδιαίτερη σχέση που έχουν με τους Ασφαλισμένους τους, τους δίνει τη δυνατότητα να μεγαλώσουν και να αναπτύξουν δίκτυα συνεργατών. Δίκτυα που μπορούν επάξια να ανταγωνιστούν αυτά των agency, direct & bancassurance που εν καιρώ κρίσης μετασχηματίζονται και μεγαλώνουν.