Περιγραφή και Θεματολογία

Οι Ασφαλίσεις Ζωής αποτελούν την πεμπτουσία του Ασφαλιστικού Θεσμού και, επομένως, χρειάζεται να ευρίσκονται ψηλά στο ασφαλιστικό ενδιαφέρον της κοινωνίας μας, των Ασφαλιστικών Εταιρειών και της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης. Οι εφαρμογές τους αφορούν σε σημαντικές πλευρές της ζωής μας και μας προστατεύουν έναντι δύσκολων περιστάσεων, απρόοπτων γεγονότων και απευκταίων περιστατικών. Επί παραδείγματι, μας επιτρέπουν να αντιμετωπίζουμε αξιοπρεπώς τις οικονομικές επιπτώσεις ασθενειών ή ατυχημάτων, που διακόπτουν τη ροή του εισοδήματός μας και απειλούν την ποιότητα της ζωής μας ή το βιοτικό επίπεδο της οικογένειάς μας. Ακόμη, επιτρέπουν και διευκολύνουν την αξιοπρεπή διαβίωση οικογενειών, σε απευκταίες περιπτώσεις απώλειας ζωής εκείνου του μέλους τους που εγγυόταν το οικογενειακό εισόδημα η μεγάλου μέρους αυτού.

Οι Συνταξιοδοτικές Ασφαλίσεις αναδεικνύονται και αυτές στην «αιχμή» του ενδιαφέροντος των Ασφαλιστικών Εταιρειών, των Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών και των Τραπεζών, καθώς το ασφαλιστικό και οι συντάξεις αποτελούν έντονο μέρος της διαχρονικής μας επικαιρότητας. Ήταν το έτος 1985 όταν, για πρώτη φορά, ο ισολογισμός της Κοινωνικής Ασφάλισης αποδείχθηκε ελλειμματικός, κατά 69 δισεκατομμύρια δραχμές της εποχής. Έκτοτε, το βάρος του ελλείμματος μεγάλωσε, κατέστη δυσβάσταχτο και σε συνδυασμό με τη δημογραφική γήρανση του πληθυσμού μας, αλλά και την εξαιρετικά μεγάλη ανεργία, είναι πλέον δυσθεώρητο, πολύ επικίνδυνο και δύσκολα διαχειρίσιμο. Οι παρενέργειες και οι επιπτώσεις αυτής της ζοφερής κατάστασης, είναι γνωστές και εμφανείς. Κατάρρευση των συντάξεων, αισθητή αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και αδυναμία του όλου συστήματος να ανταποκριθεί από μόνο του στις υποχρεώσεις του.

Το Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Ασφαλίσεων Ζωής και Συνταξιοδοτικών Ασφαλίσεων, διάρκειας δέκα (10) εκπαιδευτικών ωρών, επαναφέρει τις παραδοσιακές Ασφαλίσεις Ζωής στο προσκήνιο, παρουσιάζει το εύρος των εφαρμογών τους, τις συνιστώσες τους, τα οφέλη τους και τους λόγους αγοράς τους, ενώ αναπτύσσει τον βαρύνοντα ρόλο της Ιδιωτικής Ασφάλισης στην επίλυση του ασφαλιστικού προβλήματος της Χώρας μας, περιγράφει την έννοια και το περιεχόμενο των συνταξιοδοτικών ασφαλίσεων, παρουσιάζει τα χαρακτηριστικά και τις παροχές τους καθώς και τα πλεονεκτήματά τους υπέρ των ασφαλισμένων.

Αναλυτικά, τα θέματα του Εκπαιδευτικού Σεμιναρίου έχουν ως εξής:

α. Θεματολογία Ασφαλίσεων Ζωής

α.1 Σύγχρονες Εξελίξεις και Προοπτικές των Ασφαλίσεων Ζωής
α.2 Θεσμικό Πλαίσιο Ασφαλίσεων Ζωής
α.3 Βασικά Σχέδια και Προσαρτήματα Ασφαλίσεων Ζωής
α.4 Δομή και Τυπικό Περιεχόμενο Ασφαλιστηρίου Συμβολαίου
α.5 Όροι και Εξαιρέσεις
α.6 Αξιολόγηση Ασφαλιστικού Κινδύνου (Underwriting)
α.7 Πρωτόκολλα Διαδικασιών
α.8 Οφέλη, Πλεονεκτήματα και Κίνητρα Αγοράς Ασφαλίσεων Ζωής

β. Θεματολογία Συνταξιοδοτικών Ασφαλίσεων

β.1.Το Ελληνικό Σύστημα Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Συντάξεων

  • Δομή, Κίνδυνοι και προοπτικές
  • β.2. Το Συνταξιοδοτικό κενό

  • Παράγοντες που το καθορίζουν
  • Εκτίμηση του εύρους του
  • Ο ρόλος της ιδιωτικής ασφάλισης
  • β.3. Προγράμματα Συνταξιοδοτικών Ασφαλίσεων σταθερής και κυμαινόμενης απόδοσης

  • Διάρθρωση και Τεχνικά χαρακτηριστικά
  • Χρηματοοικονομικά «εργαλεία» ενίσχυσης της απόδοσης των Συνταξιοδοτικών Ασφαλίσεων
  • Unit Linked, Αμοιβαία Κεφάλαια, Indexed Προϊόντα
  • Συνταξιοδοτική Αποταμίευση
  • β.4. Νομοθετικές εξελίξεις που επηρεάζουν τις Συνταξιοδοτικές Ασφαλίσεις

    β.5. Πλεονεκτήματα, Οφέλη και κίνητρα αγοράς Συνταξιοδοτικών Ασφαλίσεων

    Σε ποιους απευθύνεται

    Το εκπαιδευτικό σεμινάριο απευθύνεται σε:

  • Διοικητικά στελέχη και υπαλλήλους ασφαλιστικών εταιρειών, ιδίως των κλάδων ζωής, υγείας και ομαδικών ασφαλίσεων, που επιθυμούν να αποκτήσουν υψηλή τεχνογνωσία ασφαλίσεων ζωής και συνταξιοδοτικών ασφαλίσεων ή να εξειδικευθούν στις ασφαλίσεις αυτές
  • Στελέχη Πωλήσεων, Εκπαίδευσης, Marketing, Product Development, Αναλογιστικών Τμημάτων, Νομικών Υπηρεσιών και Underwriting, που επιθυμούν να βελτιώσουν περαιτέρω τη λειτουργικότητά τους στις ασφαλίσεις ζωής και στις συνταξιοδοτικές ασφαλίσεις
  • Ασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές όλων των βαθμίδων, που αναζητούν τρόπους αποτελεσματικής εισόδου τους στην αγορά των ασφαλίσεων ζωής, των συνταξιοδοτικών ασφαλίσεων και των εφαρμογών τους και, δι΄ αυτών, σε νέες αγορές δυνητικών πελατών υψηλού ενδιαφέροντος
  • Στελέχη και υπαλλήλους τραπεζών που διαχειρίζονται θέματα ασφαλιστικών προϊόντων και bancassurance
  • Δικηγόρους και λοιπούς εξειδικευμένους επαγγελματίες που χειρίζονται συνταξιοδοτικά και κληρονομικά θέματα πελατών τους
  • Σκοπός Εκπαιδευτικού Σεμιναρίου

    Σκοπός του εκπαιδευτικού σεμιναρίου είναι η παρουσίαση θεμελιωδών αρχών και εφαρμογών των ασφαλίσεων ζωής και των συνταξιοδοτικών ασφαλίσεων στο εκπαιδευτικό κοινό, η παρουσίαση ειδικότερων διαστάσεων υψηλού ενδιαφέροντος όπως, επί παραδείγματι, των φορολογικών και των πραγματικών κινήτρων αγοράς τους, καθώς και η αναφορά στα οφέλη και τα πλεονεκτήματα τους, υπέρ του ασφαλιστικού κοινού.

    Εισηγήτριες Εκπαιδευτικού Σεμιναρίου

    Εισηγήτριες του Εκπαιδευτικού Σεμιναρίου είναι:

    Η κα Μαρία Παπαδάτου, Διευθύντρια Ομαδικών Ασφαλίσεων της Εταιρείας GROUPAMA Ασφαλιστική, Μαθηματικός, Απόφοιτος του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με Αναλογιστικές Σπουδές και Μεταπτυχιακές Σπουδές Τραπεζικής Διοικητικής, διατελέσασα Διευθύντρια Ανάπτυξης Ασφαλιστικών Προϊόντων και Διαδικασιών της ΕΘΝΙΚΗΣ Τράπεζας. Διαθέτει πλούσια αναλογιστική και εκπαιδευτική εμπειρία, καθώς και εξειδίκευση Bancassurance και Συνταξιοδοτικών Ασφαλίσεων, στην Εταιρεία GROUPAMA Ασφαλιστική και στους Ομίλους της ΕΘΝΙΚΗΣ Τράπεζας και της INTERAMERICAN.

    Η κα Μελίνα Τσικογιαννοπούλου, Σύμβουλος Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού, Καθηγήτρια Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού, Ηγεσίας και Επαγγελματικών Δεξιοτήτων στο ICBS Athens International College, κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών MBA του Πανεπιστημίου Kingston της Μεγάλης Βρετανίας, διαθέτουσα υψηλή εξειδίκευση σε θέματα Ασφαλίσεων Ζωής, Υγείας και Ασφαλιστικής Τεχνικής στους Τομείς Επικοινωνίας, Εξυπηρέτησης Πελατών και Ανάπτυξης Πωλήσεων.

    Κόστος Συμμετοχής

    Εταιρείες – Μέλη ΕΙΑΣ

  • εξατομικευμένες συμμετοχές: €120
  • πολλαπλές συμμετοχές (άνω των τριών): €90 ανά συμμετοχή
  • Εταιρείες – μη Μέλη ΕΙΑΣ

  • εξατομικευμένες συμμετοχές: €150
  • πολλαπλές συμμετοχές (άνω των τριών): €120 ανά συμμετοχή
  • Μέλη ΕΙΑS ALUMNI SOCIETY

  • εξατομικευμένες συμμετοχές: €60
  • Αιτήσεις Συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μέχρι και την Παρασκευή 31 Μαΐου 2019.

    Διαβάστε περισσότερα – Αίτηση Συμμετοχής