Αναδημοσίευση από www.aagora.gr

Και φέτος, παραμονές του Συνεδρίου της Ύδρας, η νέα διοίκηση του Συνδέσμου Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων, συνεχίζοντας την παράδοση που έχει δημιουργηθεί, πραγματοποίησε την ετήσια εκδήλωσή του, στην αίθουσα Φάρου, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Η διοίκηση του ΣΕΜΑ επέλεξε να αναδείξει ως θέμα στην εκδήλωση αυτή το «έγκλημα στον κυβερνοχώρο» και τις δυνατότητες αντιμετώπισης κακόβουλων επιθέσεων, «αναγνωρίζοντας πως αποτελεί ένα από τα πλέον φλέγοντα θέματα στον ευρύτερο διεθνή επιχειρηματικό χώρο».

Ταπεινή μας παρατήρηση είναι ότι δεν ευτύχησε η προσπάθεια για λόγους τεχνικούς, αφού ο εξαίρετος ομιλητής, Αντιστράτηγος ε.α. και ιδρυτής της Υπηρεσίας Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ, κ. Εμμανουήλ Σφακιανάκης, λόγω της διαμόρφωσης του χώρου αλλά και της διάθεσης των παρισταμένων, ελάχιστα ακούστηκε και προσέχτηκε.

Παρά ταύτα, ο κόσμος ήταν, όπως αναμενόταν, πολύς και εκλεκτός, αν και έλαμψαν διά της απουσίας τους όχι μόνον πολλοί επώνυμοι της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς, αλλά και ιστορικά στελέχη του ΣΕΜΑ.

Η νέα διοίκηση του Συνδέσμου Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων αξίζει να υποστηριχθεί, διότι υπεράνω των προσώπων πρέπει πάντα να τίθεται το γόητρο του Συνδέσμου. Γόητρο που –ας μας επιτραπεί– πρέπει πάντοτε να συνοδεύεται με τη συνέχεια ενός έργου αλλά και με παραδοσιακούς συμβολισμούς που οι μεσίτες ασφαλίσεων ανά τον κόσμο έχουν καθιερώσει.