στον Τομέα Γ΄: Ανάπτυξη Ατομικών Δεξιοτήτων και Ικανοτήτων
(εγκεκριμένα από την Τράπεζα της Ελλάδος)
Το Ελληνικό Ινστιτούτο Ασφαλιστικών Σπουδών (Ε.Ι.Α.Σ.), ο επίσημος θεσμικός -μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα- εκπαιδευτικός φορέας της ασφαλιστικής αγοράς, έχει υποβάλλει και έχουν εγκριθεί από την αρμόδια Επιτροπή Αξιολόγησης της ΔΕΙΑ της Τράπεζας της Ελλάδας, σύμφωνα με την Πράξη αρ. 45/21-11-2014, ΦΕΚ Β 3350/12.12.2014, εκπαιδευτικά σεμινάρια για τα έτη 2015 και 2016, τα οποία εντάσσονται στο πλαίσιο της υποχρεωτικής επανεκπαίδευσης και επαναπιστοποίησης των γνώσεων των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών για τον Τομέα Β΄ «Θεσμικά Θέματα της Ασφαλιστικής Αγοράς» και τον Τομέα Γ΄ «Ανάπτυξη Ατομικών Δεξιοτήτων και Ικανοτήτων».
Το ΕΙΑΣ ανακοινώνει τα δύο παρακάτω σεμινάρια για τον Τομέα Γ΄ «Ανάπτυξη Ατομικών Δεξιοτήτων και Ικανοτήτων», που θα διεξαχθούν στο ΕΙΑΣ με φυσική παρουσία των εκπαιδευομένων στη τάξη.
1ο ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ: ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΩΛΗΣΕΩΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΡΟΛΟΥ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΗ
Περιγραφή του περιεχομένου:
Προ-και ενδο-συμβατικά με τον πελάτη και την εξυπηρέτησή του
Αναγνώριση του προφίλ του πελάτη και αξιολόγηση των καταναλωτικών του αγαθών
Μέθοδοι και Τεχνικές Πωλήσεων
Διάρκεια σεμιναρίου: 8 ώρες
Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στις αίθουσες διδασκαλίας του Εκπαιδευτικού Κέντρου του ΕΙΑΣ (Λ. Συγγρού 106, 5ος όροφος), στις ακόλουθες ημερομηνίες:
Αιτήσεις Συμμετοχής για τα σεμινάρια θα γίνονται δεκτές μέχρι και την Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016.
2ο ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ: «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΤΟΜΙΚΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ»
Σύντομη περιγραφή του περιεχομένου:
- Ως πομπός – Αποστολέας
- Ως δέκτης – Αποδέκτης
- Η συμπεριφορά
- Θεωρήματα
- Συμπεράσματα
- Προσαρμογή συμπεριφοράς
Διάρκεια Σεμιναρίου: 7 ώρες
Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στις αίθουσες διδασκαλίας του Εκπαιδευτικού Κέντρου του ΕΙΑΣ (Λ. Συγγρού 106, 5ος όροφος), τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου: 13.30 – 20.30.
Αιτήσεις Συμμετοχής για τα σεμινάρια θα γίνονται δεκτές μέχρι και την Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016.
Σύντομα θα ανακοινωθούν και οι ημερομηνίες των επόμενων δύο σεμιναρίων για τον τομέα Β΄ «Θεσμικά Θέματα της Ασφαλιστικής Αγοράς»:
Τα εκπαιδευτικά σεμινάρια απευθύνονται σε όλες τις κατηγορίες ασφαλιστικών διαμεσολαβητών (ασφαλιστικούς συμβούλους, πράκτορες, μεσίτες ασφαλίσεων και συντονιστές ασφ/κών συμβούλων), σε υπαλλήλους επιχειρήσεων (αντ)ασφαλιστικής διαμεσολάβησης και πιστωτικών ιδρυμάτων.
Οι εκπαιδευόμενοι θα πρέπει να έχουν τουλάχιστον 5ετή προϋπηρεσία στις πωλήσεις προϊόντων Ζωής και Ζημιών, καθώς και να είναι είτε κάτοχοι πτυχίου ΑΕΙ ή ΤΕΙ είτε απόφοιτοι Λυκείου.
Το κάθε σεμινάριο θα περιλαμβάνει:
Δοκιμασία test κατανόησης:
Στο τέλος του κάθε σεμιναρίου θα διεξάγονται εξετάσεις (διάρκειας 1h) για την πιστοποίηση των γνώσεων των εκπαιδευομένων με το σύστημα ερωτήσεων πολλαπλής επιλογής (multiple choice).
Στους συμμετέχοντες που θα παρακολουθούν αυτά τα εγκεκριμένα από την ΤτΕ σεμινάρια και θα ολοκληρώνουν επιτυχώς τα tests κατανόησης θα χορηγούνται από το ΕΙΑΣ «Βεβαιώσεις Περαίωσης», με την έγκριση της Τράπεζας της Ελλάδος, που θα αναγράφουν τον κωδικό έγκρισης σεμιναρίου από την ΤτΕ, τον τομέα επανεκπαίδευσης, τον τίτλο /αντικείμενο του σεμιναρίου και τη διάρκεια του σεμιναρίου, για την αναγκαία επανεγγραφή τους στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο.
Κόστος Συμμετοχής & Όροι Πληρωμής:
Το Κόστος Συμμετοχής για την παρακολούθηση του κάθε σεμιναρίου, διάρκειας 7 ή 8 ωρών, ορίζεται σε 70€ ανά άτομο.
Ειδικά για τα Μέλη του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών που έχουν κάρτα μέλους του ΕΕΑ σε ισχύ, καθώς και για τα Μέλη του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιώς που έχουν κάρτα μέλους του ΕΕΠ σε ισχύ και είναι ταμειακώς εντάξει με το ΕΕΠ, το ΕΙΑΣ παρέχει έκπτωση 30% επί της αρχικής τιμής του σεμιναρίου και διαμορφώνει το κόστος Συμμετοχής για την παρακολούθηση του κάθε 8ωρου σεμιναρίου στα 50€ ανά άτομο. Απαραίτητη προϋπόθεση για τη χορήγηση της προνομιακής τιμής είναι οι εκπαιδευόμενοι να επιδείξουν και να αποστείλουν ηλεκτρονικά, μαζί με την αίτηση συμμετοχής τους στα σεμινάρια, αντίγραφο της σε ισχύ κάρτας μέλους του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών και του Πειραιώς αντίστοιχα.
Στο ανωτέρω ποσό περιλαμβάνεται το κόστος των παραδόσεων, των σημειώσεων, η προετοιμασία του test κατανόησης και η αποστολή των Βεβαιώσεων Περαίωσης.

