Αναδημοσίευση από www.insurancedaily.gr

Τους κινδύνους που εχει το διαδίκτυο για τις επιχειρήσεις αλλά και τις ευκαιρίες ανάπτυξης από το cyberinsurance ανέλυσαν στην χθεσινή εκδήλωση του ΣΕΜΑ “Meeting The Brokers of a Cyber Secure World” ο πρόεδρος του συνδέσμου Γ. Ξηρογιαννόπουλος και ο Αντιστράτηγος ε.α. και ιδρυτής της Υπηρεσίας Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ., Εμμανουήλ Σφακιανάκης.

Οι κ.κ. Ξηρογιαννόπουλος και Σφακιανάκης επισήμαναν ότι οι επιχειρηματίες στην Ελλάδα δεν έχουν αντιληφθεί το μέγεθος του κινδύνου και την οικονομική ζημία από μία κυβερνοεπίθεση και για αυτό είναι λίγοι αυτοί που ασφαλίζονται.

Ο κ. Σφακιανάκης χαρακτήρισε τις κυβερνοεπιθέσεις ως τη μεγαλύτερη απειλή για τις επιχειρήσεις και ο κ. Ξηρογιαννόπουλος ζήτησε από τους ανθρώπους της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης να επενδύσουν στην προώθηση ανάλογων καλύψεων θεωρώντας ότι ο τομεάς αυτό θα έπρεπε να αποτελεί ήδη πυλώνα ανάπτυξης των ασφαλιστικών εργασιών.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης η κα Ε. Καφφετζή αντιπρόεδρος του ΣΕΜΑ τόνισε ότι είναι σημαντικό για τη συνέχεια και την επιβίωση των επιχειρηματιών να έχουν προνοήσει για ασφαλιστικές καλύψεις έναντι των κυβερνοκινδύνων.

Στη συνέχεια έδωσε το “λόγο” σε στελέχη της Deloitte, που παρουσίασαν ένα “διαδραστικό” παιχνίδι μέσα από το οποίο έδειξαν πόσο εύκολο είναι να πέσει κάποιος θύμα hackers.

Ταυτόχρονα έδωσαν τη δυνατότητα σε αρκετούς προσκελήμένους να ελέγξουν το κατά πόσο έχουν δεχθεί κακόβουλη επίθεση στους λογαριασμούς του ηλεκτρονικού τους ταχυδρομείου.