Αναδημοσίευση από www.insurance-eea.gr

Του Γιάννη Βερμισσώ

Οι κερδοφόρες επενδύσεις στις ασφάλειες –κυβερνοεγκλήματος-  και ο ρόλος των μεσιτών στην προστασία των επιχειρήσεων αναδείχθηκαν χθες στην εκδήλωση του ΣΕΜΑ στην οποία παραβρέθηκαν οι κορυφαίοι εκπρόσωποι των εταιρειών και των θεσμικών φορέων.

«Θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα πρότυπο μεσίτη ασφαλίσεων» είπε ο πρόεδρος του ΣΕΜΑ κ. Γιάννης Ξηρογιαννόπουλος χαιρετίζοντας τους παριστάμενους στην εκδήλωση και θέλοντας να δείξει ότι ο κλάδος θα πρέπει να κινηθεί συντεταγμένα, με αρχές, με δεοντολογία και κυρίως ταχύτητα στην προσαρμογή του στα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται.  Οι μεσίτες, τόνισε, είναι σύμβουλοι των επιχειρήσεων και των πολιτών και ο ρόλος τους είναι σημαντικός στο να περιορίσουν τους κινδύνους που τους απειλούν. Συμβάλλουν, συνέχισε, στην ενημέρωση των πολιτών και την εξέλιξη της ασφάλισης. Ο ΣΕΜΑ είναι ένα μεγάλο μέρος της ασφαλιστικής αγοράς και η διοίκησή του, έχει προσδιορίσει το όραμα, τους στόχους που πρέπει ο Σύνδεσμος να επιδιώξει άμεσα όπως μεταξύ άλλων την ανάπτυξη των σχέσεων με τους φορείς της αγοράς, την εξέλιξη της IDD στην εφαρμογή της στην ελληνική αγορά. «Σε αυτή την προσπάθεια εξέλιξής μας και προβολής των μεσιτών στον επιχειρηματικό κόσμο και τους πολίτες, σας θέλουμε όλους αρωγούς»,  είπε ο κ. Ξηρογιαννόπουλος κλείνοντας τον χαιρετισμό του. Η  εκδήλωση ήταν υπό την αιγίδα της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδας και παραβρέθηκε ο πρόεδρός της κ. Δ. Μαζαράκης  και του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών όπου επίσης παρέστη και ο πρόεδρός του κ.  Γιάννης Χατζηθεοδοσίου. Επίσης ήταν διευθύνοντες σύμβουλοι εταιρειών, στελέχη καθώς και εκπρόσωποι θεσμικών φορέων της διαμεσολάβησης όπως ο κ. Π. Λελεδάκης, και Δ. Γαβαλάκης, Κ. Μαρκουλιδάκης, Ι. Τοζακίδης

TO CYBER RISK ΚΑΙ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Ακολούθως ο κ. Μανόλης Σφακιανάκης Αν. της ΕΛΑΣ με τη μεγάλη εμπειρία του στο κυβερνοέγκλημα απευθυνόμενος στους παριστάμενους εκπροσώπους της ασφαλιστικής και μεσιτικής αγοράς τους παρότρυνε: «Μπορείτε να επενδύσετε στο cyber. Μπορείτε να μπείτε σε ένα πελατολόγιο που δεν έχει ανοίξει το πορτοφόλι του. Δε δίνουν ούτε 1 ευρώ για την συγκεκριμένη ασφάλεια που σχετίζεται με το διαδίκτυο. Ελάχιστοι είναι αυτοί που εστιάζουν στην ασφάλεια και καλύπτουν το ρίσκο από την χρήση υπλογιστών. Στο CYBER υπάρχει λόγος όλοι να εξειδικεύσετε στελέχη και προτούν προχωρήσετε σε κάποια ασφάλιση να υπάρχει πραγματογνωμοσύνη για το τι ασφαλίζετε».

Να σημειωθεί ότι το θέμα της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ήταν “Meeting the Brokers of a Cyber Secure World” .

Η εκδήλωση σηματοδότησε και την έναρξη των εργασιών του 19ου Διεθνούς HYDRA MEETING της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδας.

Δείτε εδώ το σχετικό Δελτίο Τύπου: http://www.insurance-eea.gr/gr/el/articles/deltio-typoy-sema-20092017

Ακολουθούν και σχετικά βίντεο: