Αναδημοσίευση από www.insurancedaily.gr

Με τη συμμετοχή υψηλόβαθμων στελεχών της ασφαλιστικής αγοράς τόσο των ιδίων των εταιρειών όσο και παραγόντων της διαμεσολάβησης πραγματοποιήθηκε χτες η ετήσια εκδήλωση του ΣΕΜΑ.

του Νίκου Μωράκη

Παρών στην εκδήλωση δήλωσαν οι εκπρόσωποι θεσμικών φορέων του κλάδου, η νέα γενιά μεσιτών ασφαλίσεων όσο και οι παλαιότεροι εκπρόσωποι του κλάδου καθώς και το σύνολο των μεσιτών που διετέλεσαν πρόεδροι του Συνδέσμου. Μεταξύ άλλων η ασφαλιστική αγορά εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο της ΕΑΕΕ, κ. Α. Σαρρηγεωργίου, τον Πρόεδρο του ΕΕΑ, κ. Γ. Χατζηθεοδοσίου, τον ΓΓ του ΕΕΑ, κ. Δ. Γαβαλάκη, ενώ παρέστη και ο Πρόεδρος της Ευρώπη Ασφαλιστική και αντιδήμαρχος Αθηνών, Ν. Μακρόπουλος όπως και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Generali κ. Πάνος Δημητρίου, ο Διευθύνων Σύμβουλος της AIG κ. Guissepe Zorgno και ο Διευθύνων Σύμβουλος της HDI κ. Νότης Βαγιακάκος.

Το μήνυμα της εκδήλωσης ήταν ότι οι Μεσίτες ασφαλίσεων συνεχίζουν ως μία “δύναμη” και με διάθεση να στηρίξουν τη γενικότερη προσπάθεια του κλάδου να ενισχύσει την ασφαλιστική συνείδηση του Έλληνα και να δημιουργήσει ανάπτυξη σε τομείς όπως η περιουσία, η σύνταξη και η υγεία.

Με “ανταγωνιστικό πλεονέκτημα” την ειδίκευσή τους σε ασφαλιστικούς κλάδους και τη δυνατότητά τους να απορροφούν “όγκους εργασιών” οι Μεσίτες Ασφαλίσεων αποδεικνύονται στρατηγικός συνεργάτης κυρίως των επιχειρήσεων & πελατών τους – που έχουν ανάγκη τις υπηρεσίες τους – αλλά και των Ασφαλιστικών εταιρειών λόγω της τεχνογνωσίας που διαθέτουν.

Πλατινένιος χορηγός της εκδήλωσης ήταν η ERGO Ασφαλιστική, χρυσοί χορηγοί οι εταιρείες AXA & Eurolife ERB και αργυροί χορηγοί οι εταιρείες Allianz, Coface, Εθνική, Ευρωπαϊκή Πίστη, FAIR Consulting, Generali, Groupama, Μινέττα Ασφαλιστική