Αναδημοσίευση από www.insurancedaily.gr

Το παρών στο Insurance & Reinsurance Meeting -που διεξάγεται για 21 χρόνια συγκεντρώνει κορυφαία στελέχη της ασφαλιστικής και αντασφαλιστικής αγοράς από την Ελλάδα και το εξωτερικό- έδωσε ο Σύνδεσμος Μεσιτών Ασφαλίσεων.

Ειδικότερα έξι μέλη του ΣΕΜΑ, οι κ.κ. Tζωρτζωρής Μιχάλης, Αλφιέρης Κωνσταντίνος, Ζαφειρίου Γιώργος, Δράκου Βασιλική, Αλίκη Βιτάλη και Χατζηθεοδοσίου Τάσος, παρακολούθησαν τις εργασίες του φετινού συνεδρίου που επικεντρώθηκε στο ρόλο της ιδιωτικής ασφάλισης σε μία συνεχώς εξελισσόμενη οικονομία και κοινωνία, αλλά και τις προκλήσεις που απορρέουν από τις εξελίξεις στις φυσικές καταστροφές και τα big data.

Σύμφωνα με τον κ. Μιχάλη Τζωρτζωρή, πρόεδρο του ΣΕΜΑ, “H ετήσια εκδήλωση την Ένωσης ασφαλιστικών εταιριών φέτος εξελίχθηκε σε ιδανικό συγχρονισμό με την πεποίθηση μας ότι είμαστε κοντά σε ένα σημείο αλλαγής ταχύτητας για την ελληνική ασφαλιστική αγορά.

Η ανάγκη διασφάλισης της κοινωνίας μας απέναντι σε θέματα που σχετίζονται με την Υγεία, τη Σύνταξη αλλά και την Περιουσία κυρίως απέναντι σε φυσικούς κινδύνους καθιστά τον ασφαλιστικό κλάδο ιδανικό πόλο εξεύρεσης αποτελεσματικών λύσεων ενώ η παρουσία εκπροσώπων της πολιτικής ηγεσίας στο συνέδριο καταδεικνύει επίσης την κοινή αντίληψη ότι η συνεργασία ιδιωτικού και δημόσιου τομέα είναι ο ιδανικός δρόμος που πρέπει να ακολουθήσουμε.

Το τελευταίο διήμερο οι Έλληνες Μεσίτες μέλη του ΣΕΜΑ, ανώτατα στελέχη ασφαλιστικών και αντασφαλιστικών εταιριών βρήκαμε την ευκαιρία να συναντηθούμε σε ιδανικές συνθήκες, να ανταλλάξουμε απόψεις και να προετοιμάσουμε τις διαδικασίες που θα επιτρέψουν να υλοποιήσουμε το κοινό όραμα, μιας μεγαλύτερης και ικανότερης ασφαλιστικής αγοράς, ενός ισχυρότερου κλάδου στον οποίο ρόλο πρωταγωνιστή θα έχουν κι οι μεσίτες ασφαλίσεων”.

Μιλώντας στο id.gr ο κ. Τάσος Χατζηθεοδοσίου, υπεύθυνος επικοινωνίας και μέλος ΔΣ του ΣΕΜΑ, αναφέρθηκε στην σημασία της παρουσίας εκπροσώπου της κυβέρνησης στη φετινή εκδήλωση και την θετική στάση προς την ιδιωτική ασφάλιση. Εν συνεχεία “είναι” όπως είπε “αναγκαίο η κυβερνητική βούληση να γίνει πράξη ώστε να αξιοποιηθεί η ιδιωτική ασφάλιση προς όφελος του πολίτη.

Αναφερόμενος στις φυσικές καταστροφές στην Ελλάδα επισήμανε ότι ενώ η χώρα μας είναι σεισμογενής το ποσοστό των ασφαλισμένων κατοικιών ανέρχεται μόλις στο 17%. Στη σημερινή συγκυρία το κράτος δεν μπορεί να αποζημιώσει τους πολίτες για ένα καταστροφικό σεισμό, οπότε θα έρθει η ιδιωτική ασφάλιση να βοηθήσει. Η αγορά έχει αποδεδειγμένο ιστορικό διαχείρισης κεφαλαίων και ιδιωτικών συντάξεων. Είναι τομείς που οι ασφαλιστικές μπορούν να διαχειριστούν”.