Αναδημοσίευση από www.insurance-eea.gr

Του Γιάννη Βερμισσώ

Αποδεικνύοντας υψηλή συσπείρωση, τα μέλη του ΣΕΜΑ παραβρέθηκαν στην εκδήλωση εορτασμού των 30 ετών του Συνδέσμου, τίμησαν με βραβεύσεις τους ανθρώπους που συνέβαλλαν στην εξέλιξή του, και επέδειξαν ενδιαφέρον και διάθεση για μια πιο Συλλογική και συντονισμένη πορεία του κλάδου. Εμφανές το στοιχείο της 2ης γενιάς μεσιτών σε παράλληλη πορεία με την παλαιότερη.

Με μηνύματα ενότητας και νέας εκκίνησης, ο πρόεδρος κ. Γιάννης Ξηρογιαννόπουλος κατέγραψε την ανάγκη συλλογικών κινήσεων που θα οδηγήσουν σε ένα καλύτερο μέλλον τους ασφαλειομεσίτες. Στην ίδια κατεύθυνση παρότρυναν για μια πιο δυναμική συνέχεια και οι βραβευθέντες που είχαν διατελέσει πρόεδροι, κύριοι Ι. Μακρυμίχαλος, Ν Μακρόπουλος, Σιμ. Ξηρογιαννόπουλος Λ. Κόκκινος, Γ. Καραβίας, Γ. Κούμπας, Δ. Ζαφειρίου και η Αντιπρόεδρος κυρία Αγγ. Νταλιάνη.

Στην πολυπληθή εκδήλωση, παραβρέθηκαν και εκπρόσωποι-στελέχη ασφαλιστικών εταιρειών αναγνωρίζοντας – σε συζητήσεις- τη συμβολή των μεσιτών στην εξέλιξη της ιδιωτικής ασφάλισης καθώς και την αξία των μεσιτών ασφαλίσεων στην προαγωγή της ασφαλιστικής συνείδησης. Ο κ. Μιχάλης Τζωρτζωρής και η κυρία Ευγενία Καφφετζή μαζί με τον πρόεδρο κ. Γιάννη Ξηρογιαννόπουλο ήταν οι κεντρικοί συντονιστές της εκδήλωσης και των βραβεύσεων ενώ σύσσωμο το διοικητικό συμβούλιο του Συνδέσμου έδειξε το ενδιαφέρον με το οποίο κινείται πλέον ο ΣΕΜΑ στην νέα εποχή.

Ο πρόεδρος κ. Ξηρογιαννόπουλος επιχειρώντας να δώσει ένα στίγμα για τον ΣΕΜΑ «χθες» «σήμερα» και «αύριο» εκφώνησε χαιρετισμό που τονίζοντας μεταξύ άλλων:

Ο ΣΕΜΑ σήμερα:

«Εορτάζουμε την ολοκλήρωση ενός κύκλου 30 ετών επιτυχημένης πορείας και παρουσίας του Συνδέσμου στα κοινά της ασφαλιστικής αγοράς και.. εγκαινιάζουμε έναν ακόμα νέο κύκλο δράσεων,υποσχόμενοι άπαντες, μέλη της διοίκησης αλλά και τα μέλη του ΣΕΜΑ, ότι με όραμα, συλλογικότητα και επαγγελματισμό θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε την αναβάθμιση του ΣΕΜΑ και την επόμενη ημέρα, καθιστώντας το Σύνδεσμό μας ακόμα πιο ισχυρό, με ακόμα μεγαλύτερη δύναμη και επιρροή στην «νέα εποχή».

Οι 9 προκλήσεις και η νέα γενιά μεσιτών

Η νέα γενιά Μεσιτών Ασφαλίσεων, τόνισε ο κ. Ξηρογιαννόπουλος «έχοντας αναλάβει τα ηνία του Συνδέσμου, καλεί το σύνολο των επαγγελματιών του κλάδου να συμμετέχει ενεργά στις δράσεις του ΣΕΜΑ, επιδεικνύοντας σύμπνοια, συλλογικότητα, αποφασιστικότητα, συνδράμοντας, με τον τρόπο αυτό, στην κοινή προσπάθεια για ένα καλύτερο αύριο, για μια ασφαλιστική αγορά πιο ισχυρή, πιο παραγωγική.

Σας καλώ λοιπόν όλους σήμερα:

1. Να στηρίξουμε τον θεσμό.

2. Να αφήσουμε πίσω τα λάθη μας και με διάθεση αυτοκριτικής…

3. Να εστιάσουμε όλοι μαζί σε έναν κοινό σκοπό.

4. Να κοιτάξουμε μπροστά.

5. Να κινηθούμε με διάθεση εξωστρέφειας.

6. Να μιλήσουμε στην επιχειρηματική κοινότητα για τα οφέλη της ιδιωτικής ασφάλισης.

7. Να πλησιάσουμε περισσότερο την κοινωνία.

8. Να επενδύσουμε στην υπεραξία των υπηρεσιών που προσφέρουμε.

9. Να ανεβάσουμε τον Μεσίτη Ασφαλίσεων σε ένα ακόμη υψηλότερο σκαλοπάτι του επιχειρείν.»

Ιστορική Διαδρομή – Επιτεύγματα

Επί τρεις δεκαετίες, επισήμανε ο κ. Ξηρογιαννόπουλος, «ο ΣΕΜΑ βρέθηκε στην πρώτη γραμμή δράσης στηρίζοντας σειρά αιτημάτων των Μεσιτών Ασφαλίσεων, με πρώτο και βασικότερο τη θεσμική κατοχύρωση του Μεσίτη Ασφαλίσεων.

Την κατοχύρωση του επαγγέλματός μας την οφείλουμε στα ιδρυτικά μέλη του ΣΕΜΑ, που εξ αρχής έθεσαν το θέμα, ζητώντας από την πολιτεία την αναγνώριση και την θέσπιση διά νόμου, του ιδιαίτερου ρόλου και της ξεχωριστής θέσης που οι Μεσίτες Ασφαλίσεων κατέχουμε στην αγορά της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης, ως εκπρόσωποι και εντολοδόχοι του ασφαλιζόμενου πελάτη μας. Στα χρόνια που πέρασαν ο ΣΕΜΑ έδωσε και κέρδισε πολλές μάχες. Αν όμως θα έπρεπε να ξεχωρίσω την πιο σημαντική, αυτή αναμφίβολα είναι ότι πέτυχε να θέσει υπό τη σκέπη του την πλειονότητα των μεσιτικών γραφείων της ασφαλιστικής αγοράς, καθιστώντας έτσι τη φωνή του πιο δυνατή, πιο ηχηρή, πιο αποτελεσματική».

Η συμβολή του ΣΕΜΑ στην οικονομική σταθερότητα

Σύμφωνα με τον κ. Ξηρογιαννόπουλο «σήμερα, ο ΣΕΜΑ, πιο ισχυρός από ποτέ, συνεχίζει να δίνει το στίγμα των προθέσεών του, εκπροσωπώντας μια επαγγελματική ομάδα, η οποία στην τελευταία και πιο δύσκολη δεκαετία της ιστορίας της, κέρδισε ένα ακόμη στοίχημα: όχι απλά επιβίωσε μιας πρωτόγνωρης οικονομικής ύφεσης για τη χώρα, αλλά στάθηκε αρωγός στην προσπάθεια της οικονομίας και της κοινωνίας μαςνα εξέλθει της κρίσης με τις λιγότερες δυνατές απώλειες, διατηρώντας σταθερά τη θέση της ανάμεσα στους ισχυρούς «παίχτες» της αγοράς μας.

Στα δέκα (10) αυτά πραγματικά δύσκολα χρόνια, οι Μεσίτες Ασφαλίσεων, στηρίζοντας το υγιές επιχειρείν με την προστιθέμενη αξία των υπηρεσιών που παρείχαν, ανέλαβαν το φορτίο που τους αναλογούσε, ώστε οι μεγάλες ή μικρές επενδύσεις, κρίσιμες για την οικονομία της χώρας, να υλοποιηθούν με τη μεγαλύτερη δυνατή διασφάλιση και με το λιγότερο δυνατό ρίσκο. Οι Μεσίτες Ασφαλίσεων στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και διεκδίκησαν την διατήρηση των οικονομικών μεγεθών τους και την ισχυρή θέση τους στην αγορά. Κυνήγησαν την παραγωγή. Διεκδίκησαν νέο τζίρο. Τόνωσαν τη ζήτηση των ασφαλιστικών προϊόντων και ήλθαν πιο κοντά στον ασφαλισμένο, είτε επρόκειτο για επιχειρηματία, είτε για επενδυτή, είτε για εργαζόμενο, είτε για οικογενειάρχη.

Ο ΣΕΜΑ από την πλευρά του, με τις συντονισμένες δράσεις του, πάλεψε για τα επαγγελματικά συμφέροντα των Μεσιτών Ασφαλίσεων, μαχόμενος σε πολλά και διαφορετικά πεδία. Παράλληλα, πρωταγωνίστησε σε όλες τις πρωτοβουλίες του κλάδου που στόχο είχαν την ενίσχυση της ασφαλιστικής συνείδησης του Έλληνα πολίτη»