Αναδημοσίευση από www.insuranceworld.gr

της Ελενας Ερμείδου

Τα 30 χρόνια από την ίδρυση του γιόρτασε σήμερα 18 Οκτωβρίου 2018 στο Μουσείο Γουλανδρή στην Κηφισιά, ο ΣΕΜΑ, εγκαινιάζοντας δια στόματος του Προέδρου τού κου Ιωάννη Ξηρογιαννόπουλου ένα νέο κύκλο δράσεων με στόχο την αναβάθμιση των μεσιτών και του Συνδέσμου στην αγορά.

Ο κος Ξηρογιαννόπουλος εξήρε το ρόλο των μεσιτών, τονίζοντας ότι σε μία πρωτόγνωρη κρίση με κυρίαρχο χαρακτηριστικό την ύφεση στην οικονομία οι μεσίτες κατάφεραν να παραμείνουν ισχυροί στηρίζοντας τις υγιείς επιχειρήσεις και τις επενδύσεις τους, μικρές και μεγάλες ώστε να λειτουργούν με ασφάλεια και χαμηλό ρίσκο.

Ο ΣΕΜΑ, ο ίδιος υπογράμμισε κέρδισε την μάχη, επιτυγχάνοντας να ισχυροποιήσει την φωνή των μεσιτών, σχεδίασε και σχεδιάζει δράσεις για την αναβάθμιση της ασφαλιστικής συνείδησης και δεσμεύεται με νέες δράσεις για το μέλλον.

Θα επιχειρήσει, επίσης με περαιτέρω δράσεις να στηρίξει το θεσμό της ιδιωτικής ασφάλισης με αίσθημα ευθύνης, μαχητικότητα και ήθος.

Ο κος Ξηρογιαννόπουλος, μεταξύ άλλων ζήτησε από τα μέλη του να στηρίξουν το θεσμό της ιδιωτικής ασφάλισης, να αφήσουν πίσω τους τα λάθη που έγιναν στο παρελθόν, και να συνομιλήσουν με επιχειρήσεις και την κοινωνία.

Κλείνοντας την ομιλία του τόνισε ότι ο «ΣΕΜΑ περνά στον τέταρτο κύκλο της ζωής του», συμπληρώνοντας ότι «Ειμαστε ο ΣΕΜΑ, και φέρνουμε τις ασφάλειες επί 30 χρόνια μπροστά».