Αναδημοσίευση από www.sofokleousin.gr

Ανοιξε η πύλη εισόδου προς μία αγορά αξίας 14 δισεκ. ευρώ, μέσα από την οποία ξεδιπλώνονται πολλές επιχειρηματικές ευκαιρίες, ωστόσο κρύβονται και πολλές παγίδες. Πρόκειται για την αγορά των κινδύνων στον κυβερνοχώρο την οποία οι ασφαλιστές οφείλουν να εκμεταλλευτούν, σύμφωνα με τα όσα δήλωσαν χθες βράδυ στην ετήσια συνάντηση του ΣΕΜΑ η οποία σηματοδοτεί την έναρξη του συνεδρίου της Υδρας, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Γιάννης Ξηρογιαννόπουλος και ο Εμμανουήλ Σφακιανάκης, Αντιστράτηγος ε.α. της Ελληνικής Αστυνομίας και δημιουργός της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

της Ελενας Ερμείδου

Οι επιχειρήσεις θα πρέπει να ενημερωθούν, να μετρήσουν, να αξιολογήσουν τον κίνδυνο και να επενδύσουν, δήλωσε μεταξύ άλλων ο κος Γ. Ξηρογιαννόπουλος, προσθέτοντας ότι ο ΣΕΜΑ εκπροσωπεί ένα πολύ μεγάλο κομμάτι αγοράς και, ως εκ τούτου θα μεριμνήσει, ώστε να διασφαλίσει τα συμφέροντα των επιχειρήσεων προσφέροντας τους προστιθέμενη αξία.

Αναφερόμενος στις προτεραιότητες του ΣΕΜΑ ο ίδιος τόνισε ότι προτεραιότητα αποτελεί η εναρμόνιση της αγοράς με την νέα Οδηγία, IDD και η ανάπτυξη σχέσεων με τους φορείς της αγοράς. Η ανάπτυξη και εφαρμογή κανόνων δεοντολογίας, η ενίσχυση του ρόλου του μεσίτη ασφαλίσεων, καθώς και ο σχεδιασμός μίας εξωστρεφούς πολιτικής και η προβολή των επιχειρήσεων προς όλους τους τομείς επιχειρηματικών δραστηριοτήτων. 

Cyber κίνδυνοι που δημιουργούν ευκαιρίες

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε από την πλευρά του ο ειδικός στα θέματα κυβερνοασφάλειας Εμμανουήλ Σφακιανάκης, υπογραμμίζοντας ότι οι ασφαλιστές πρέπει να επενδύσουν στο κομμάτι των cyber κινδύνων, αλλά παράλληλα πρέπει να δώσουν μεγάλη προσοχή, καθώς οι κίνδυνοι αυτοί μπορεί να τους θέσουν εκτός αγοράς από κάποια λάθος κίνηση. 

Συμπλήρωσε ό,τι το προϊόν των cyber κινδύνων αφορά όλους και ότι υπάρχουν οι αγορές που έχουν χακαριστεί και αυτές που δεν έχουν χακαριστεί, διαβεβαιώνοντας ότι ο κίνδυνος στον κυβερνοχώρο είναι υπ. αριθμόν 1 στον κόσμο.